Omschrijving lessen:

Yoga

Veel mensen die Yoga eerst als “vaag” of “zweverig” beschreven, komen snel op hun woorden terug na een kennismaking met een lesje yoga van Juf Suus.

Het “zweverige” van de yoga is ver te zoeken, Yoga is een echte sport!
In de les zijn er gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren telkens op een andere manier gebruikt worden. Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of spieren op een andere manier te gebruiken, zorgt dit ervoor dat deze spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Bij een yoga les van Juf Suus krijg je een continue mix van oefeningen, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen, hierdoor worden jouw spieren iedere les weer verrast en blijven ze zich ontwikkelen.

Het resultaat? Fitte, sterke en lenige spieren!

Pilates 
 

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je  rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit , coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is.
Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk verstrekt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Het resultaat? Meer balans, souplesse en krachtige spieren!